HABERLER » Birlik ve Beraberlik İftarı
Karaçayır Köyü Orman Şenliği
Tokuş Köyü Kırklar Şenlikleri
Sivas Demokrasi Platformu Toplan...
Halifelik Köprüsü Açılışı
Pir Sultan Abdal Ziyareti
2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı H...
Sivas Belediyesi'ne Ziyaret
2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı
2 Temmuz 1993
Madımak Katliamı'nın 24.Yıl Dönü...
Aktaş Köyü Cem Evi Açılışı
Bayram Mesajı
Birlik ve Beraberlik İftarı
Hüseyin Doğan Dedenin 34.Ölüm Yı...
Vakfımıza Ziyaret
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
Anneler Günü Etkinliği
12 Hizmet Dersleri
Bilim Furarı Açılışı
TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı
Meme ve Rahim Ağzı Kanseri Eğiti...
Kent Konseyi Toplantısı
Tasavvuf Müziği Konseri
'Türkülere Adanmış Bir Ömür: Muz...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoc...
Kent Konseyi Toplantısı
Sayın İlyas Ekşi'den Vakfımıza Z...
Aşçılık Kursu
Gazi Karababa Dedemizden Vakfımı...
CEM Vakfımıza Ziyaret
12345678910...

CEM Vakfı Sivas Şubemizde Birlik ve Beraberlik İftarı verildi.
Vakfımızda düzenlenen İftar Programı Sivas Valisi Davut Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Milliyetçi Hareket Partisi Sivas İl Başkanı Özkan Turan Navruz ve çok sayıda canlarımızın katılımları ile gerçekleşti.
Açılış konuşmasını CEM Vakfı Sivas Şube Başkanımız Ali Dağ gerçekleştirmiştir.
‘’ Kardeşliğin daim olduğu, sevgilerin birleştiği, Ramazan ayının tüm canlara hayır, huzur ve barış getirmesi diliyorum.
Peygamberimizin duasıyla, Ramazan'ımızı hakkıyla idrak etmemizi, niyetlerimizden ve gayretlerimizden sorumlu olacağımız, sonucun ise Allah'ın takdirinde olduğunun bilinciyle hareket edeceğimiz bir şuura, daha fazla sahip olmamıza hep vesile olmasını diliyorum.
Yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmesi özellikle bu rahmet aylarında gerçekleşmektedir.
Yüce dinimizin güzelliklerine erişebilmek ve nefsin tasallutundan sıyrılabilmek bu ayların sunduğu kutsal mesajlara vakıf olmakla mümkündür.
İftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hâkim olur.
Eğer Burada lokmalarımızı huzur ve güven içinde kardeşçe yiyebiliyor isek bunu En başta Canları pahasına görev yapan Emniyet ve Güvenlik Güçlerimize Borçluyuz. Şehitlik mertebesine ulaşan canlarımıza ve gazilerimize borçluyuz. Ben huzurlarınızda Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet Yaralılarımıza Şifa Ailelerine ve Ulusumuza Sabır diliyorum.
Ülkemiz ve İslam Alemi Çok zor imtihanlardan geçmektedir. Etrafımız Her alanda Ateş çemberidir. Bizlere düşen bu ateşi söndürmek Güveni, huzuru, barışı, sevgiyi kardeşliği sağlamaktır. Buda ancak;
Birlikle olur, gün ikilikten kurtulma günüdür, gün dayanışma günüdür, gün paylaşma günüdür. Allah’ı bir olan Peygamberi bir olan Kutsal kitabı bir olan, ortak olan milletin tarihi geçmişi, medeniyeti ortak şekillenmiş milletin geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır.
Hz.Hüseyin, Kerbela’ ya akan kanıyla, bütün dualarıyla, sözleriyle, tavsiyeleriyle, bize hırsın, tamahın, aç gözlülüğünün, gözü dönmüşlüğün, iktidar hırsıyla kırıp dökmenin, kalp kırmanın, cana kıymanın ne kadar yanlış olduğunu, bizim için canını ortaya koyarak göstermedi mi?
İşte onun için diyorum ki; biz üzerinde yaşadığımız bu toprakların hep birlikte sahibiyiz. Bu ülke bizim, bu topraklar bizim, bu tarih, bu medeniyet,. Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Devletin hizmetleri karşısında hepimiz eşit mesafede olmalıyız. Hepimiz bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olmalıyız.
Milli birliğimizi artırıcı nitelikte, mezhep farklılıklarımıza saygılı olmak; birbirimize daha hoşgörülü davranmak; birbirimizin hak ve özgürlüklerine, değerlerine, daha samimi yaklaşmak, ortak toplumsal menfaatlerimizin yaşatılması açısından oldukça önemli görülmelidir. Ancak, bu şekilde BİR olacağımız, İRİ olacağımız ve DİRİ olacağımız unutulmamalıdır diyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Valimiz Davut Gül ise ‘’ Ramazan aylarının farklılıkları bir tarafa bırakarak ortak değerlerin büyütülmesi gerektiği aylar olduğunu ifade ederek,”Bizde Sivas’ta onu yapıyoruz sizlerle beraber onları yapıyoruz. Bizim için önemli olan ay yıldızlı bayrağımızın altında, aynı kıbleye dönen aynı Allah’a inanarak ve aynı memlekette yaşayarak birbirimiz sevmemiz gerekir. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmemiz gerekir. Sivas’ta yaşayan herkes bunun bilincinde” dedi.

Daha sonra program davetlilere ikramlıkların sunulması ile devam etti.