HABERLER » Madımak Katliamı'nın 24.Yıl Dönümü
Milliyetçi Hareket Partisi İl Yö...
Cemal ÖZCAN'IN Cem Vakfı Sivas Ş...
Sivas Alperen Ocaklarının Vakfım...
Sivas İl Emniyet Müdürümüz Kenan...
Yusufoğlan Köyü Dernek Yönetimin...
Şerafettin DEMİRAY'IN Cem Vakfı ...
Doçent Doktor Erdal Erşan'ın Cem...
Sivas Alevi Kültür Derneğine Ziy...
Sivas Hacı Bektaş-ı Veli Vakfına...
Sivas Belediye Başkanımız Sami A...
Sivas Polis Okulu Müdürüne Ziyar...
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl...
Ejder YOLVEREN'İN , Cem Vakfı Si...
Gazete Şehirden Vakfımıza Ziyare...
İl Jandarma Komutanlığına Ziyare...
Atamızı Saygıyla , Minnetle ve Ö...
Sivas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayr...
Cem Vakfı Sivas Şube Başkanımız ...
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Re...
Sivas İl Müftümüzün Cem Vakfı Si...
Cem Vakfı Sivas Şubemizde Birlik...
Sivas Şıracılar Hanı Aşure Etkin...
Sende Gülümse Derneği ve Yazar/Ş...
Sivas İş Adamlarından Bekir KART...
Sivas İl Emniyet Müdürlüğüne Ziy...
Sivasspor Asbaşkanı ve Sivas Esn...
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl...
Sivas Şoförler Ve Otomobilciler ...
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı ...
12345678910...

CEM Vakfı Sivas Şube Başkanımız Ali Dağ, 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamının 24. Yıl Dönümü nedeni ile basın açıklaması yapmıştır:

''Türkiye tarihine karabir leke olarak geçen Sivas Madımak Oteli Katliamının üzerinden 24 yıl geçti. 2Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliamateşi, 24 yıldır ben insanım diyen herkesin yüreklerini yakmayı sürdürüyor.

24 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde,gözlerini kin perdesi bürümüş caniler tarafından yakılarak öldürülen şair,yazar, sanatçı 35 aydınımızı unutmadık, unutmayacağız. Yitirdiğimiz o canlarıözlem ve saygıyla anıyoruz.

Yaşanan bu olay bir insanlık suçudur.  Biliyoruz ki bu zihniyetin asıl amacı, Atatürkönderliğinde kurulan laik, demokratik sosyal hukuk devleti olan TürkiyeCumhuriyetimizi yıkmaktır. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleriiçin tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnikayrımcılıklar, Türk Ulusunun duyarlılığı  sayesinde hiçbir zamanamaçlarına ulaşamayacaktır.

4 Eylül ruhuyla  bizlerebırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada  barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devamedeceğiz.

Terörün dini, dili, rengi yoktur. Tüm canlarla beraberkol kola, omuz omuza terörün ve katliamların her türlüsüne hep birlikte karşıkoymalıyız.

Çünkü bu milletin hamurunu Mevlana,Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veliler yoğurmuştur. Bu hamuru ayrıştırmaya hiçbirkaranlık odağın gücü yetmez.  AnadoluCoğrafyasında yaşayan bizler millet olarak aşure gibiyiz. Aşure binlerce yıllıkkardeşliğimizi bir tat içinde simgeleştiren en güzel örnek değil mi?

Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi ‘Daima birolacağız, iri olacağız, diri olacağız’. Madımak'taki vahşeti bize yaşatanlaravereceğimiz en güzel cevap budur. Laik,demokratik ve çağdaş Atatürk Cumhuriyetinde, yeni Madımak’ların olmaması için,gericiliğe ve bölücülüğe göğüs gerip, Atatürk ilke ve devrimleri etrafındabirleşerek insanlık sevgi barış ve hoşgörü mücadelesine devam edeceğiz.

Katliamın bu yıl 24.yıl dönümü. Her yıl olduğu gibi buyıl da buna benzer katliamların olmaması için, madımak oteli önünde İnsana ve İnsanlığayakışır şekilde anma etkinlikleri yapılacaktır. Anma etkinliklerine Yurtdışından gelen, yurt içinde farklı illerden gelen ve Sivastan  bu anma etkinliklerine katılan, ya da katılmayantüm canlarımıza istirhamım ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürü dikkatealarak  hoş görü ve sağ duyu.

Asla ve asla Teröre ve provokasyonlara müsaade etmedeninsana, insanlığa yakışır bir şekilde madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımızıanarak, Sivas’ın ve Sivaslı’nın misafirperverliği ve güzelliğinde  bizlere yakışanı yaparak  bu elim olayın ilimizde ve Dünyada  bir daha yaşanmaması temennisiyle herkesisağduyuya ve hoşgörüye  davet ediyorum.'' 29 Haziran 2017

Ali DAĞ

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı