HABERLER » Madımak Katliamı'nın 24.Yıl Dönümü
Karaçayır Köyü Orman Şenliği
Tokuş Köyü Kırklar Şenlikleri
Sivas Demokrasi Platformu Toplan...
Halifelik Köprüsü Açılışı
Pir Sultan Abdal Ziyareti
2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı H...
Sivas Belediyesi'ne Ziyaret
2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı
2 Temmuz 1993
Madımak Katliamı'nın 24.Yıl Dönü...
Aktaş Köyü Cem Evi Açılışı
Bayram Mesajı
Birlik ve Beraberlik İftarı
Hüseyin Doğan Dedenin 34.Ölüm Yı...
Vakfımıza Ziyaret
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
Anneler Günü Etkinliği
12 Hizmet Dersleri
Bilim Furarı Açılışı
TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı
Meme ve Rahim Ağzı Kanseri Eğiti...
Kent Konseyi Toplantısı
Tasavvuf Müziği Konseri
'Türkülere Adanmış Bir Ömür: Muz...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoc...
Kent Konseyi Toplantısı
Sayın İlyas Ekşi'den Vakfımıza Z...
Aşçılık Kursu
Gazi Karababa Dedemizden Vakfımı...
CEM Vakfımıza Ziyaret
12345678910...

CEM Vakfı Sivas Şube Başkanımız Ali Dağ, 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamının 24. Yıl Dönümü nedeni ile basın açıklaması yapmıştır:

''Türkiye tarihine karabir leke olarak geçen Sivas Madımak Oteli Katliamının üzerinden 24 yıl geçti. 2Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliamateşi, 24 yıldır ben insanım diyen herkesin yüreklerini yakmayı sürdürüyor.

24 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde,gözlerini kin perdesi bürümüş caniler tarafından yakılarak öldürülen şair,yazar, sanatçı 35 aydınımızı unutmadık, unutmayacağız. Yitirdiğimiz o canlarıözlem ve saygıyla anıyoruz.

Yaşanan bu olay bir insanlık suçudur.  Biliyoruz ki bu zihniyetin asıl amacı, Atatürkönderliğinde kurulan laik, demokratik sosyal hukuk devleti olan TürkiyeCumhuriyetimizi yıkmaktır. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleriiçin tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnikayrımcılıklar, Türk Ulusunun duyarlılığı  sayesinde hiçbir zamanamaçlarına ulaşamayacaktır.

4 Eylül ruhuyla  bizlerebırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada  barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devamedeceğiz.

Terörün dini, dili, rengi yoktur. Tüm canlarla beraberkol kola, omuz omuza terörün ve katliamların her türlüsüne hep birlikte karşıkoymalıyız.

Çünkü bu milletin hamurunu Mevlana,Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veliler yoğurmuştur. Bu hamuru ayrıştırmaya hiçbirkaranlık odağın gücü yetmez.  AnadoluCoğrafyasında yaşayan bizler millet olarak aşure gibiyiz. Aşure binlerce yıllıkkardeşliğimizi bir tat içinde simgeleştiren en güzel örnek değil mi?

Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi ‘Daima birolacağız, iri olacağız, diri olacağız’. Madımak'taki vahşeti bize yaşatanlaravereceğimiz en güzel cevap budur. Laik,demokratik ve çağdaş Atatürk Cumhuriyetinde, yeni Madımak’ların olmaması için,gericiliğe ve bölücülüğe göğüs gerip, Atatürk ilke ve devrimleri etrafındabirleşerek insanlık sevgi barış ve hoşgörü mücadelesine devam edeceğiz.

Katliamın bu yıl 24.yıl dönümü. Her yıl olduğu gibi buyıl da buna benzer katliamların olmaması için, madımak oteli önünde İnsana ve İnsanlığayakışır şekilde anma etkinlikleri yapılacaktır. Anma etkinliklerine Yurtdışından gelen, yurt içinde farklı illerden gelen ve Sivastan  bu anma etkinliklerine katılan, ya da katılmayantüm canlarımıza istirhamım ülkemizin içinde bulunduğu konjonktürü dikkatealarak  hoş görü ve sağ duyu.

Asla ve asla Teröre ve provokasyonlara müsaade etmedeninsana, insanlığa yakışır bir şekilde madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımızıanarak, Sivas’ın ve Sivaslı’nın misafirperverliği ve güzelliğinde  bizlere yakışanı yaparak  bu elim olayın ilimizde ve Dünyada  bir daha yaşanmaması temennisiyle herkesisağduyuya ve hoşgörüye  davet ediyorum.'' 29 Haziran 2017

Ali DAĞ

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı